Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ευλογιά των πιθήκων: «Η κορυφή του παγόβουνου τα 200 κρούσματα» λέει ο ΠΟΥ

Η ευλογία των πιθήκων συνεχίζεται να προκαλεί προβληματισμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που εκφράζει φόβους για έξαρση.

Περίπου 20 χώρες, στις οποίες δεν είναι ενδημική η ευλογιά των πιθήκων, έχουν καταγράψει κρούσματα, κυρίως στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες ενδέχεται να αποτελούν μονάχα «την κορυφή του παγόβουνου».

«Δεν ξέρουμε αν αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου», είπε χαρακτηριστικά η Σιλβί Μπριάν, η διευθύντρια του τμήματος παγκόσμιας προετοιμασίας για λοιμώδεις κινδύνους, παρουσιάζοντας στις χώρες μέλη του Οργανισμού την «ασυνήθιστη» εξάπλωση του ιού.

Η Μπριάν σημείωσε ότι οι ειδικοί προσπαθούν να καθορίσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτήν την «ασυνήθιστη κατάσταση». Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν δείχνουν να έχει μεταλλαχθεί ο ιός.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι την Τετάρτη 219 κρούσματα. Σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανέφερε 98 κρούσματα, η Βρετανία 90 και η Πορτογαλία 74. Σε αυτήν την τελευταία χώρα, όλα τα κρούσματα είναι άνδρες, οι περισσότεροι κάτω των 40 ετών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...