Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Φανέλα του Πελέ πουλήθηκε 30.000 ευρώ

Πλανήτης

«Αστρονομικό» ήταν το ποσό που πουλήθηκε η φανέλα της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας, που φορούσε ο Πελέ στον φιλικό αγώνα με τη Γιουγκοσλαβία το 1971.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής δημοπρασίας του «Sport Memorabilia» διπλαστιάστηκε η τιμή εκκίνησης και τελικά έφτασε να πουληθεί 30.000 ευρώ.

Το δεύτερο πιο ακριβό πράγμα που πουλήθηκε έναντι 25.000 ευρώ ήταν η θρυλική κίτρινη φανέλα του Φαούστο Κόπι από το 1952 και το Tour de France.

Στην τρίτη θέση, η μπλε φανέλα της Γιουβέντους που φορούσε ο Λουτσιάνο Σπινόζι στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Εκθέσεων εναντίον της Λιντς (1-1) το 1971, με την τιμή να αγγίζει τις 9.400 ευρώ.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με έσοδα 266.000 ευρώ και άνω του 70% των εκθεμάτων να έχουν πουληθεί, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Επαίσχυντη η εξίσωση Νετανιάχου και Γκάλαντ με τους ηγέτες της Χαμάς – Απορρίπτουμε την απόφαση του εισαγγελέα του ΔΠΔ

Έντονα επικριτικός στην απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Καρίμ Καν να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του υπουρ...

Φόρτωση άρθρων...