Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Φιάσκο η επιστράτευση: Xιλιάδες Ρώσοι κρίθηκαν ακατάλληλοι και γυρίζουν στα σπίτια τους

Πλανήτης

Χιλιάδες Ρώσοι που επιστρατευτήκαν τις τελευταίες μέρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία επιστρέφουν στα σπίτια τους, καθώς κρίθηκαν «ακατάλληλοι» για στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters και τον διοικητή της περιφέρειας Χαμπάροφσκ στην ανατολική Ρωσία, Μιχαήλ Ντεγτιάρεφ, οι μισοί τουλάχιστον από τους  επιστρατευμένους που στάλθηκαν στην περιοχή του «απολύθηκαν» πριν καν σταλούν στο μέτωπο, επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις μάχης. 

«Σε 10 μέρες, αρκετές χιλιάδες συμπατριώτες μας έλαβαν κλήσεις και έφτασαν στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης. Περίπου οι μισοί από αυτούς επέστρεψαν σπίτι τους καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλογής για να μπουν στη στρατιωτική θητεία» δήλωσε με βίντεο στο Telegram  ο Ντεγτιάρεφ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής απομακρύνθηκε από την θέση του αλλά η επιστράτευση συνεχίζεται. 

Η επιστράτευση ορίστηκε με βάση τη στρατολόγηση ατόμων με στρατιωτική εμπειρία, αλλά συχνά φαινόταν να αγνοούνται άλλα βασικά στοιχεία όπως η ηλικία και η κατάσταση υγείας των αντρών. 

Εκτός από την «ακαταλληλότητα» των επιστρατευμένων, ο Πούτιν σύμφωνα με το το Reuters, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα τις προσφατες μεγάλες ήττες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, αλλα και με την εκτεταμένη φυγή χιλιάδων αντρών στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση και έναν πόλεμο που δεν τους αφορά. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κανίβαλος» είναι ο γαλαξίας της Ανδρομέδας

Ο μεγαλύτερος γαλαξίας του σμήνους στον οποίο ανήκει ο γαλαξίας μας έχει «καταβροχθίσει» άλλους τεράστιους γαλαξίες. Αυτό διαπίστωσε η επιστημονική έρευνα. Μία από τις πιο κοινέ...

Σαν σήμερα - 2 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1823: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέιμς Μονρόε, σε ομιλία του στο Κογκρέσο απαιτεί να μειωθεί η επιρροή των Ευρωπαίων στο δυτικό ημισφαίριο. Ο λόγος του αυτός θα μείνει στην ι...

Φόρτωση άρθρων...