Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Φιλιππίνες: Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού 7,6 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Πλανήτης

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών συγκλόνισε σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Δεν έχουν αναφερθεί επί του παρόντος τραυματισμοί ή ζημιές.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, ανακοίνωσε το USGS.

Οι αρχές των Φιλιππίνων προειδοποίησαν για “καταστροφικό τσουνάμι” και κάλεσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα.

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα για το σαμποτάζ που προκάλεσε χάος στον σιδηρόδρομο

Έρευνας για το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Η Εθνι...

Όλα τα βλέμματα στο Παρίσι: 100 ηγέτες δίνουν το «παρών», απόψε το δείπνο με οικοδεσπότη τον Μακρόν στο Λούβρο

Τα βλέμματα της υφηλίου στρέφονται στο Παρίσι όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκινούν επισήμως αύριο, με μια υπέρλαμπρη Τελετή Έναρξης. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 20...

Φόρτωση άρθρων...