Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Financial Times: Θα έρθει το τέλος της εποχής Ερντογάν στις εκλογές του Ιουνίου;

Πλανήτης

Τις εκτιμήσεις συντακτών για το 2023 μεταφέρει η έγκριτη εφημερίδα Financial Times με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τεκτονικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι το τελευταίο διάστημα.

Σε συνέχεια ρεπορτάζ κι άλλων διεθνών ΜΜΕ, η εφημερίδα αναφέρεται στο μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και της Τουρκίας γενικότερα- από τη στιγμή μάλιστα που η χώρα διανύει εκλογικό έτος.

Σε ερώτηση για το μέλλον του «σουλτάνου», η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Άγκυρα, Laura Pitel, εκτιμά ότι ο ισλαμιστής ηγέτης θα εξαπολύσει μπαράζ μεθόδων, θεμιτών και αθέμιτων, για να παραμείνει στην εξουσία παρά τη φθίνουσα δημοτικότητά του.

Όπως σημειώνει, η παράταση της διακυβέρνησής του σε μια τρίτη δεκαετία θα έχει τρομερές συνέπειες για την ήδη προβληματική οικονομία της Τουρκίας, θα επιδεινώσει την πτώση του βιοτικού επιπέδου και θα θέσει περαιτέρω περιορισμούς στις προσωπικές ελευθερίες.

Η ανταποκρίτρια των Financial Times αναφέρει ότι το ζητούμενο είναι, εάν μια ποινή φυλάκισης και μία πολιτική απαγόρευση που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα στον πιθανότερο αντίπαλο του Ερντογάν, τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ασταμάτητη αντίδραση και να συμπειρώσουν την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...