Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Φινλανδικές εταιρείες φέρεται να εξήγαγαν 3.500 drones στη Ρωσία

Πλανήτης

Δύο φινλανδικές εταιρείες είναι ύποπτες ότι εξήγαγαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα στρατιωτικά διαβαθμισμένα προϊόντα αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρωσία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπάρχουν συνολικά έξι ύποπτοι για την υπόθεση ένας από τους οποίους κρατείται από τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η τελωνειακή υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδόν 3.500 drones πιστεύεται ότι κατέληξαν στη Ρωσία.

Τα είδη εγκρίθηκαν για εξαγωγή σε διαφορετική χώρα, αλλά τελικά κατευθύνθηκαν προς τη Ρωσία, υποπτεύονται οι αρχές.

Η τελωνειακή υπηρεσία είπε ότι «ένα άτομο είναι υπεύθυνο και για τις δύο εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο έρευνας». Μία από τις εταιρείες επέβλεπε την αγορά των προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις και η άλλη προώθησε τα εμπορεύματα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα φινλανδικά τελωνεία.

Η υπόθεση αφορά σε αδικήματα ρύθμισης και εξαγωγής αμυντικού υλικού και η υπόθεση θα εξεταστεί από εισαγγελέα τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...