Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα Στενά του Ορμούζ. Ο Τούρκος υπουργός τόνισε την ανάγκη για ελεύθερη διέλευση δηλώνοντας: «Καμία χώρα δεν πρέπει να πληρώνει για τη διέλευση».
Απευθυνόμενος στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο Φιντάν είπε: «Κάθε χώρα πρέπει να δεσμευτεί για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ασφάλεια της άλλης στο πλαίσιο ενός συμφώνου ασφαλείας».
Ο Φιντάν έκανε αναφορά και στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ τονίζοντας ότι η συνεργασία τους δεν φέρνει περισσότερη εμπιστοσύνη. «Φέρνει περισσότερα προβλήματα, περισσότερη δυσπιστία και περισσότερο πόλεμο», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Ακόμα, υποστήριξε ότι «το Ισραήλ δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εχθρό. Βλέπουμε ότι ο Νετανιάχου επιδιώκει να ανακηρύξει την Τουρκία ως νέο εχθρό».
Στην Ουάσιγκτον ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Νέο άλμα ανόδου για την τιμή του πετρελαίου μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για το Ορμούζ
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις