Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Φλόριντα: Γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια απειλούν περιουσίες και ζωές (βίντεο)

Πλανήτης

Σε καραντίνα έχουν μπει από χθες περιοχές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα, καθώς γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια έκαναν στην εμφάνισή τους, απειλώντας με καταστροφές το περιβάλλον και με μηνιγγίτιδα τους ανθρώπους!

Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια τρέφονται από περισσότερα από 500 είδη φυτών- κάτι που σημαίνει ότι αποτελούν σημαντική απειλή για τη γεωργία.

Μπορούν όμως να φάνε ακόμα και πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης και πινακίδες ενώ τα σκληρά, ασβεστώδη κελύφη τους μπορούν να τρυπήσουν τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

Το μήκος τους φτάνει έως 20 εκατοστά και μπορούν να κάνουν έως 2.500 αυγά τον χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους.

Στα πλαίσια της καραντίνας, οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να μετακινούν σαλιγκάρια, ούτε χώμα από και προς τις περιοχές που ισχύει το λοκ ντάουν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη. «Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα» δήλωσε την Τρίτη το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.

Επίσης, ενέχουν και υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Οι κάτοικοι της κομητείας που εντοπίζουν ένα γιγάντιο αφρικανικό σαλιγκάρι καλούνται να ενημερώνουν τις αρχές και να μην τα αγγίζουν χωρίς γάντια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φλόριντα έρχεται αντιμέτωπη με εισβολή γιγάντιων σαλιγκαριών.

Περιοχές στην Φλόριντα είχαν τεθεί και πέρσι σε καραντίνα  για ανάλογους λόγους ενώ το 2011 είχε εντοπιστεί πληθυσμός τους στην κομητεία Μαϊάμι- Ντέιντ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μακάβρια ιστορία: Γυναίκα μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών για την κηδεία της και διαπιστώθηκε ότι… ήταν τελικά ζωντανή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία μίας 74χρονης από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τη Νεμπράσκα. Ο λόγος για την Κόνστανς Γκλαντζ. Ο θάνατος της γυναίκας επιβεβαιώθηκε και η...

Η τελική διακήρυξη της Συνόδου για την ειρήνη στην Ουκρανία: Ο πόλεμος της Ρωσίας προκαλεί οδύνη σε μεγάλη κλίμακα

Ο πόλεμος της Ρωσίας στη Ουκρανία προκαλεί «μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο πόνο και καταστροφή» όμως ένας δρόμος για την ειρήνη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των πλευρών, αναφέρει το τελικ...

Φόρτωση άρθρων...