Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Flurona: Πρώτος θάνατος στο Περού

Πλανήτης

Το υπ. Υγείας του Περού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας της «flurona», δηλαδή της ταυτόχρονης μόλυνσης από τον ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2.

Το θύμα ήταν 87 ετών, είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις, στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού, σύμφωνα με τον Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου.

Πρόκειται για ανήλικο και πρόσωπο 40 ετών πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19, σύμφωνα με τον κ. Μουνάικο. Ο επιστήμονας παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά της COVID-19 όσο και κατά της γρίπης, διότι αυτό «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου».

«Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

Την Τρίτη, το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού τον Δεκέμβριο.

Έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 309 κρούσματα της Όμικρον.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα στις 22 Μαΐου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα

Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου αποφάσισε το εκλογοδικείο της χώρας, λόγω παρατυπιών που σημειώ...

Φόρτωση άρθρων...