Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός η ΕΕ να σκεφτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για «αγώνα ενάντια στον χρόνο» έκανε λόγο η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στις προκλήσεις που θέτει η μετάλλαξη Όμικρον, ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους «προετοιμαστούν για το χειρότερο».

«Έχετε διαβάσει για τις πολλαπλές μεταλλάξεις και για το τι μπορεί να είναι. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας με την Δέλτα ότι είναι ένας αγώνας έναντια στον χρόνο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι επιστήμονες μάς λένε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο που έχουμε μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα δεδομένα για την μεταδοτικότητα και την σοβαρότητα της Όμικρον», πρόσθεσε

«Προετοιμαστείτε για το χειρότερο, ελπίζετε για το καλύτερο», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες ο πλήρης εμβολιασμός και η αναμνηστική δόση παρέχουν την ισχυρότερη δυνατή προστασία.

Σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε πως χρειάζεται κοινή προσέγγιση και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή μια σοβαρή διπλή πρόκληση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως «από τη μια, βρισκόμαστε εν μέσω του τέταρτου κύματος και από την άλλη, αντιμετωπίζουμε μια νέα απειλή που είναι η μετάλλαξη Όμικρον».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Ρωσία: 38χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στην Ρωσία με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, επειδή κατά την διάρκε...

Φόρτωση άρθρων...