Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν κατά Πούτιν: «Μας γυρνά πίσω σε σκοτεινές εποχές»

Στην ανάγκη στήριξης του ουκρανικού λαού αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Athens Democracy Forum.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Κομισιόν καταδίκασε τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν που συνιστούν «πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας».

Ακόμα, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν κατέστησε αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα αυτοδιάθεσης κάθε έθνους.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος μνημόνευσε τις δημοκρατικές αξίες που κληροδότησε η αρχαία Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - μιλώντας στο - εστίασε 

«Η επίθεση του Πουτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν για να επισημάνει ότι η ιστορία της Δημοκρατίας δεν είναι γραμμική.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι «Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».

Όμως, επισήμανε ότι οι «τραγωδίες επαναλαμβάνονται» και ότι πολλοί Ευρωπαίοι «υποτιμούν τις διατάσεις του πολέμου στην Ουκρανία».

«Για πάνω από 70 χρόνια η Γηραιά Ήπειρος πορεύεται στο δρόμο της Δημοκρατίας», τόνισε ακόμη η Πρόεδρος της Κομισιόν για να συμπληρώσει ότι «η Δημοκρατία δεν έχει πάντα γραμμική πορεία. 

Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Να παλέψουμε για να βοηθήσουμε κάθε Δημοκρατία».
«Η δύναμη ανήκει στους πολίτες, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και την ελευθερία του λόγου. Αυτές τις αρχές είχε και η Ελληνική Δημοκρατία», ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν.

«Δημοκρατία σημαίνει φυλετική ισότητα, ισότητα ευθυνών. Η δημοκρατία είναι υπόσχεση. Μπορεί να μην είναι τέλεια, στοχεύει όμως στην τελειότητα», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι από το 2014 έχει καταβάλει πρόοδο σε επίπεδο νόμων και θεσμών.

 «Οι πολίτες της Ουκρανίας έχουν το ευρωπαϊκό αίσθημα δικαίου μέσα τους», σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ο ρατσισμός και ο αντισημητισμός  δεν έχουν εξαλειφθεί και ότι πρέπει, παράλληλα, να υπάρξει ειδική δράση σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...