Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν: «Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και θέρμανσης»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εντείνει τις προσπάθειες για να υποστηρίξει την Ουκρανία σχετικά με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της Κομισιόν, μετά το νέο κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε ουκρανικές υποδομές.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε δήλωση μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Κομισιόν προετοιμάζει την παράδοση στην Ουκρανία μεγάλων δωρεών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τα αποθεματικά της Επιτροπής.

Εκατομμύρια Ουκρανοί βρίσκονται ακόμη χωρίς θέρμανση ή ρεύμα την Παρασκευή μετά τις πιο καταστροφικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο ενεργειακό της δίκτυο μέχρι στιγμής, με τους κατοίκους να προειδοποιούνται να προετοιμαστούν για περαιτέρω επιθέσεις και να εφοδιαστούν με νερό, φαγητό και ζεστά ρούχα.

Η Φον ντερ Λάιεν είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει 200 μεσαίου μεγέθους μετασχηματιστές και έναν μεγάλο αυτομετασχηματιστή από τη Λιθουανία, έναν μεσαίου μεγέθους αυτομετασχηματιστή από τη Λετονία και 40 βαριές γεννήτριες από το αποθεματικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία.

«Κάθε μία από αυτές τις γεννήτριες μπορεί να παρέχει αδιάλειπτη τροφοδοσία σε ένα μικρού έως μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δουλεύει επιπλέον για έναν νέο ενεργειακό κόμβο στην Πολωνία για να επιτρέπει δωρεές από τρίτα μέρη και να βοηθά στην παράδοσή τους στην Ουκρανία με συντονισμένο τρόπο, ιδιαίτερα με τους εταίρους μας στην G7», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απειλές από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Νέες απειλές εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης. Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού του δόγματος» εν μέσω ισραηλινών απειλών, θα μπορούσε να προχωρήσει το Ι...

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Φόρτωση άρθρων...