Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Φονικές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική Τουρκία

Πλανήτης

Κόλαση πυρός δείχνουν τα βίντεο από τις δασικές πυρκαγιές στην νοτιοανατιολική Τουρκία όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν, με την κατάσταση 10 εξ αυτών να κρίνεται σοβαρή.

«Υπήρξαν πέντε νεκροί και 44 τραυματίες, οι 10 από τους οποίους φέρουν σοβαρά τραύματα», στις δύο ζώνες που βρίσκονται κοντά στη Μαρντίν, έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο X.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται μια γιγάντια πυρκαγιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, να φωτίζει τον ουρανό και μεγάλα σύννεφα καπνού.

Τέσσερις ομάδες υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και 35 ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου, διευκρίνισε ο Κοτζά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη (20/6), το βράδυ σε ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων νότια του Ντιγιάρμπακιρ και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, πλήττοντας πέντε χωριά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

«Δυστυχώς τρεις κάτοικοι της περιφέρειας του Ντιγιάρμπακιρ και δύο της περιφέρειας της Μαρντίν έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο τελευταίος μέσω της X.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι τρεις διασώστες τραυματίστηκαν σε πλήγμα

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις διασώστες τραυματίστηκαν σε πλήγμα στην πόλη Ναμπατίγια στον νότο, τον οποίο το Ισραήλ βομβαρδίζει εδώ και αρκετές ημέρες ...

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων εξερράγη σήμερα στην Καμπάλα, σύμφωνα με μαρτυρίες από την πρωτεύουσα τ...

Εκλογές ΗΠΑ: Ο θρύλος της ροκ μουσικής Μπρους Σπρίνγκστιν στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Ο θρύλος της ροκ μουσικής Μπρους Σπρίνγκστιν θα δώσει μία συναυλία και θα εμφανιστεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο πλευρό του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ατλάντα και τη Φ...

Φόρτωση άρθρων...