Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Φωτιές στην Ισπανία: Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες (Video)

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Με τις αναζωπυρώσεις παλεύουν οι πυροσβέστες στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Μπορεί ή βροχή να βοήθησε να σβήσουν οι πυρκαγιές τις προηγούμενες ώρες, όμως η αλλαγή του ανέμου ξύπνησε και πάλι τον εφιάλτη.

Πάνω από 400 πυροσβέστες και 30 ελικόπτερα έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης ενώ πάνω από 1000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ιταλία

Με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου οι πυροσβέστες προσπαθούν να δαμάσουν τις φλόγες στην περιφέρεια του Παλέρμο στη Σικελία.

Οι πυκνοί καπνοί προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ορατότητας και μποτιλιάρισμα ωρών στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Κατάνια με το Παλέρμο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο νότιο τμήμα της Ιταλίας, στη Βενετία οι άνθρωποι προσπαθούν να φυλαχθούν με κάθε τρόπο από τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχές.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων στην κεντρική Ιταλία καθώς οι άνεμοι σε μερικές περιπτώσεις έφτασαν τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πολιτική προστασία έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 από τις συνολικά 20 περιφέρειες της χώρας.

Γαλλία

Τουλάχιστον 5 νεκρούς και 12 τραυματίες μετρά η Γαλλία από τις καταιγίδες και τις πλημμύρες που έπληξαν την Κορσική.

Κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε σπίτια.

Το χαλάζι, οι άνεμοι και οι ισχυρές βροχές σάρωσαν το γαλλικό νησί προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο σύστημα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα 45.000 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...