Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

«Φουντώνουν» οι φήμες για ταξίδι του Μπάιντεν στο Ισραήλ

Πλανήτης

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για επικείμενο ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς που έχει συγκλονίσει τη Μέση Ανατολή και η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στο Κολοράντο τις «φούντωσε» ακόμα περισσότερο.

Ο Τζο Μπάιντεν επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα Δευτέρα (16.10.2023) στο Κολοράντο, ωστόσο το ακύρωσε και έτσι οι φήμες ότι προετοιμάζει ταξίδι για το Ισραήλ για να δείξει τη στήριξή του εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς, «φούντωσαν» ξανά.

Μάλιστα, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη πηγές, μετέδωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα πάει στο Ισραήλ την ερχόμενη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Προφανώς, δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου στην εμπόλεμη χώρα.

Για την ώρα, ο Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να «λάβει μέρος σε συναντήσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας», όπως ανέφερε σε ένα σύντομο δελτίο τύπου η αμερικανική προεδρία.

«Λάθος του Ισραήλ να επιβάλλει νέα κατοχή στην Γάζα»

«Οποιαδήποτε προσπάθεια του Ισραήλ να επιβάλει εκ νέου κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν μεγάλο λάθος», δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes του CBS ο Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι η Χαμάς «δεν αντιπροσωπεύει όλο τον παλαιστινιακό λαό», χαρακτηρίζοντας ωστόσο την «εξάλειψη των εξτρεμιστών» από το Ισραήλ «αναγκαίο μέτρο».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά. «Όμως πρέπει να υπάρχει παλαιστινιακή αρχή. Πρέπει να υπάρχει δρόμος προς παλαιστινιακό κράτος», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, είπε πως «δεν θεωρεί απαραίτητο» να συμμετάσχουν δυνάμεις των ΗΠΑ στον πόλεμο αυτόν, προσθέτοντας ότι δεν θα σταλούν ούτε στην Ουκρανία. Το Ισραήλ διαθέτει «έναν από τους καλύτερους στρατούς» στον κόσμο και οι ΗΠΑ θα «τον προμηθεύσουν με όσα όσα χρειάζεται», διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Στη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι συνεργάζεται με τους εταίρους των ΗΠΑ στην περιοχή για να διασφαλισθεί ότι οι ανθρωπιστικές προμήθειες θα φθάσουν τους πολίτες στην Γάζα και καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...