Τρίτη
16 Απριλίου 2024

FSB: Επέστρεψε στον Πριγκόζιν τα όπλα και τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί

Πλανήτης

Στον ιδρυτή της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, επέστρεψαν τα χρήματα και τα όπλα που του κατέσχεσαν την ημέρα της ανταρσίας που είχε οργανώσει.

Τα όπλα και τα χρήματα είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών σε δικές του δομές στην Αγία Πετρούπολη, όπως τα γραφεία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και τα γραφεία του ομίλου μέσων ενημέρωσης «Πατριότ».

Ο Πριγκόζιν που έχει τη βάση του στην Λευκορωσία, επισκέφθηκε ο ίδιος τη διεύθυνση της FSB για την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Λένινγκραντ, για να παραλάβει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα πιστόλι Glock που είχε παραλάβει ως βραβείο από τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Fontanka.ru της Αγίας Πετρούπολης.

Επίσης, του επιστράφηκαν δύο καραμπίνες «Saiga», μια κοντόκανη αυστριακή καραμπίνα Steyr Mannlicher, ένα ημιαυτόματο τυφέκιο ARka και μερικά όπλα και πιστόλια, όπως επίσης και 10 δισεκατομμύρια ρούβλια τα οποία επίσης είχαν κατασχεθεί, γράφει ο ιστότοπος της Αγίας Πετρούπολης.

Αναφέρεται ότι μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής των κατασχεθέντων όπλων και χρημάτων, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν εγκατέλειψε αμέσως την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Απριλίου

Γεγονότα 1821: Επαναστατεί η Ύδρα. 1917: Ο Βλαντιμίρ Λένιν επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη από την εξορία. 1919: Ο Μαχάτμα Γκάντι καθιερώνει τη 16η Απριλίου ως ημέρα νηστε...

Φόρτωση άρθρων...