Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

FT: Νέες μεταλλάξεις πιο μεταδοτικές αλλά πιο ήπιες προβλέπουν επιστήμονες

Πλανήτης

Νέες μεταλλάξεις πιο μεταδότικές αλλά πιο ήπιες προβλέπουν επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

 Όπως αναφέρεται σε εκτενές άρθρο του βρετανικού ιστoτόπου, ακόμα και αν η παραλλαγή Omicron γίνει το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως και επικρατήσει έναντι της «Δέλτα», μία νέα μετάλλαξη είναι βέβαιη.

 Παρόλο που οι μεμονωμένες αλλαγές στον γενετικό κώδικα αποτελούν τυχαία συμβάντα κατά τον ιικό πολλαπλασιασμό - και κανείς δεν είχε προβλέψει την πολλαπλότητα μεταλλάξεων που χαρακτηρίζουν την Omicron - οι περιβαλλοντικές πιέσεις που επιτρέπουν σε ορισμένες να ακμάσουν μπορούν να προβλεφθούν.

 Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκτεθεί στον ιό Sars-Cov-2, ευνοεί τη δημιουργία παραλλαγών που μεταδίδονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα και «ξεγελάνε» το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μεταλλάξεις που κάνουν τον ιό πιο φονικό μπορεί ακόμα και να αποτελούν μειονέκτημα (για αυτόν) εάν εμποδίζουν την αποτελεσματική μετάδοσή του.

 Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μία θανατηφόρα παραλλαγή που να είναι παράλληλα και πιο μεταδοτική και πιο επιβλαβής, η καθηγήτρια κυτταρικής βιολογίας UCL Jennifer Rohn απαντά:

 «Δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν αυτό για αυτό τον ιό», είπε χαρακτηριστικά η Jennifer Rohn. «Το Sars-Cov-2 εξαρτάται από τη μόλυνση των κυττάρων και μπορεί αυτό ήδη να έχει φτάσει στο τέλος του "ρεπερτορίου του"»,.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτη εκδίκηση: Ξεμπρόστιασε τον άπιστο βάζοντας ολοσέλιδη αγγελία σε εφημερίδα και πληρώνοντας με την κάρτα του

Την αποθέωση γνωρίζει από τους αναγνώστες της εφημερίδας Mackay and Whitsunday Life, αλλά και τους χρήστες των social media, η Αυστραλή Τζένη για την πανέξυπνη και ευφυέστατη εκδίκ...

Ουκρανία: Δύο ακόμη πλοία με καλαμπόκι και ηλιόσπορους απέπλευσαν από τη Μαύρη Θάλασσα

Επιπλέον δύο πλοία έφυγαν σήμερα από λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Συνολικά, ο αριθμός των πλοίων που απέπλευσαν από τη χώρα είν...

Κωνσταντινούπολη: Στο ελληνικό νοσοκομείο του Βαλουκλή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

«Οι ηλικιωμένοι αδερφοί και αδερφές μας στην Κωνσταντινούπολη δικαιούνται να έχουν ένα αξιοπρεπές μέρος για να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους», δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκο...