Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Φυσικό αέριο: Νέες ρωσικές απειλές για κλείσιμο της στρόφιγγας

Πλανήτης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού, λέγοντας ότι η χώρα είναι αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας.

Ο Πεσκόφ δεν αποκάλυψε πόσες χώρες συμφώνησαν να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, αλλά είπε ότι η Ρωσία εισήγαγε τον νέο κανόνα λόγω των κυρώσεων από «μη φιλικές χώρες εναντίον μας».

«Αυτή η ανάγκη υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι, όπως γνωρίζετε, ένα σημαντικό ποσό των αποθεματικών μας μπλοκαρίστηκε ή -με άλλα λόγια- κλάπηκε. Επομένως, δεν τίθεται θέμα εκβιασμού», είπε.

Τόνισε ότι εάν άλλοι καταναλωτές «απορρίψουν να πληρώσουν με βάση το νέο σύστημα», τότε το διάταγμα του Προέδρου Πούτιν, βάσει του οποίου μπορεί να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου, «φυσικά θα εφαρμοστεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 17 Μαΐου

Γεγονότα 1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε Μεζ...

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...