Κυριακή
14 Απριλίου 2024

G7: Ακλόνητη υποστήριξη στην Ουκρανία – Συνεδρίαση με τη συμμετοχή Ζελένσκι

Πλανήτης

Την ακλόνητή υποστήριξή τους στην Ουκρανία εξέφρασαν οι ηγέτες της G7,  οι οποίοι συνεδρίασαν με την συμμετοχή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν απέτυχε να επιτύχει τον στρατηγικό του στόχο να υποτάξει την Ουκρανία. Αντίθετα, αναγκάζει τους δικούς του ανθρώπους να πληρώνουν βαρύ τίμημα για τις απερίσκεπτες ενέργειες της κυβέρνησής του κάθε μέρα. Έχει εξαντλήσει τους πόρους της Ρωσίας για να χρηματοδοτήσει έναν περιττό πόλεμο, διέλυσε ρωσικές οικογένειες και κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους ζωές» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους. Επίσης, εξέφρασαν την πεποίθησή ότι μπορεί να διασφαλιστεί «ότι ο λαός της Ουκρανίας θα επικρατήσει στον αγώνα για το μέλλον του και θα βοηθήσει στη σφυρηλάτηση μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης».

Παράλληλα, απέτισαν «φόρο τιμής στο εξαιρετικό θάρρος του Αλεξέι Ναβάλνι.  

«Καλούμε τη ρωσική κυβέρνηση να διευκρινίσει πλήρως τις συνθήκες γύρω από τον θάνατό του. Καλούμε επίσης τη ρωσική κυβέρνηση να απελευθερώσει όλους τους άδικα κρατούμενους και να σταματήσει τη δίωξη της πολιτικής αντιπολίτευσης και τη συστηματική καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ρώσων» επισημαίνουν .Προσθέτουν ότι οι υπαίτιοι για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι θα λογοδοτήσουν.

Τέλος, τονίζουν ότι «η ανεύθυνη ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά, η στάση στρατηγικού εκφοβισμού της και η υπονόμευση των καθεστώτων ελέγχου των όπλων είναι απαράδεκτες. Οι απειλές από τη Ρωσία για χρήση πυρηνικών όπλων, πόσω μάλλον οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, στο πλαίσιο του επιθετικού της πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι απαράδεκτες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με Ιράν και ΗΠΑ επικοινώνησε η Τουρκία πριν την επίθεση στο Ισραήλ - Τι ζητά η Άγκυρα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πριν από την ιρανική επίθεση η Τουρκία επικοινώνησε με το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας αυτο...

Φόρτωση άρθρων...