Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (βίντεο)

Πλανήτης

Δύο ακτιβιστές της οργάνωσης Riposte alimentaire συνελήφθησαν στη Γαλλία αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα των Κατόπτρων του Ανακτόρου των Βερσαλλιών το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, η οργάνωση που μάχεται για τη βιώσιμότητα του συστήματος παραγωγής τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά τη διαμαρτυρία, τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο» και καταδικάζοντας «τις αυξανόμενες ανισότητες που επιτρέπουν σε μια προνομιούχα μειοψηφία να μονοπωλεί τους πόρους».

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη οργάνωση έχει απασχολήσει τη γαλλική δικαιοσύνη και στο παρελθόν με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε μουσεία της χώρας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, μέλη της είχαν πετάξει σούπα στη Μόνα Λίζα στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Φυσικά ο διάσημος πίνακας καλύπτεται από ειδικό γυαλί και έτσι δεν υπέστη κάποια ζημιά.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ακτιβίστριες της ίδιας ομάδας έβαλαν στο στόχαστρο την «Άνοιξη» του Μονέ σε μουσείο στη Λυών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Μαΐου

Γεγονότα 1535: Ο Γάλλος εξερευνητής, Ζακ Καρτιέ, ξεκινά το δεύτερο ταξίδι του για τη Βόρεια Αμερική με τρία πλοία, 110 άνδρες και τους δύο γιους του Ιροκέζου αρχηγού Ντονακόνα (...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Φόρτωση άρθρων...