Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Γαλλία: «Ανακωχή» προτείνει η Total στους απεργούς στα διυλιστήρια – Μεγάλες ελλείψεις στα πρατήρια βενζίνης

Πλανήτης
Tags: Total

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος TotalEnergies πρότεινε διαπραγματεύσεις για την ετήσια αύξηση μισθών να αρχίσουν αυτό το μήνα, αντί για το Νοέμβριο, προκειμένου να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζουν να περιορίζουν την παραγωγή καυσίμων. Περίπου το 1/3 των σταθμών καυσίμων στη Γαλλία αντιμετώπισαν προβλήματα εφοδιασμού.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ένωσης εργαζομένων CGT που βρίσκεται πίσω από τις απεργίες.

Το συνδικάτο προτείνει να υπάρξει αύξηση στις απολαβές κατα 10% το 2022 λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Σε όλη την περιφέρεια της Γαλλίας παρατηρούνται ελλείψεις στα πρατήρια καυρίμων μετά απο πάνω απο 10 μέρες απεργίας. Τα απεργιακά μπλόκα εμποδίζουν τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

Πολλές περιφέρειες λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη, δίνοντας προτεραιότητα στις νευραλγικές υπηρεσίες και πρώτες βοήθειες (στα γεωγραφικά διαμερίσματα Somme, Nord, Pas-de-Calais, Val-d’Oise, Vosges, Aisne και Vaucluse).

Τα διυλιστήρια της Total στη Νορμανδία, στο Feyzin (Νότια Γαλλία), στην Mède (Νότια Γαλλία) και η αποθήκη καυσίμων στην Flandres (Δουνκέρκη) απεργούν.

Παράλληλα, δυο διυλιστήρια της αμερικάνικης Esso-ExxonMobil στη Νορμανδία και στο Fos-sur-Mer (Μασαλλία) δεν λειτουργούν επίσης.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Γαλλία χρησιμοποίησε τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων   για τον ανεφοδιασμό πρατηρίων βενζίνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...