Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Γαλλία: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ Μακρόν-Λεπέν – Οδεύει προς τη νίκη ο Γάλλος Πρόεδρος

Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι προεκλογικές εκστρατείες του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών στη Γαλλία, που θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή. 

Οι δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι τον επόμενο ένοικο του Ελιζέ θα τον κρίνουν όσοι ψήφισαν Μελανσόν και οι αναποφάσιστοι.

Η επιθυμία του να παραμείνει στον προεδρικό θώκο τον έκανε να ανοίξει παράθυρο στο συνταξιοδοτικό, στην ελάφρυνση του κόστους ενέργειας και στη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σε γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο υποψηφίων φαίνεται να ανοίγει.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 57%, έναντι 43% της Μαρίν Λεπέν.

Ωστόσο, στοίχημα για τον απερχόμενο Γάλλο Πρόεδρο είναι το ποσοστό συμμετοχής, καθώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αυτό κινείται στο 72%.

Ο Μακρόν θα προσπαθήσει να πείσει τους Γάλλους να σπεύσουν στις κάλπες, ενώ ζήτημα είναι και το πώς θα ψηφίζουν οι υποστηρικτές του εκπροσώπου της αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Ο υποψήφιος, για δεύτερη φορά, Πρόεδρος της Γαλλίας που στηρίζεται πολύ στην επικοινωνιακή του εικόνα ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι παρά την καλή επίδοση του στο debate τίποτα δεν έχει κριθεί και είναι έτοιμος να δώσει την ύστατη μάχη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αθλητή πυγμαχίας, ανταλλάσσοντας μερικά χτυπήματα μαζί του κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις αθλητικού συλλόγου σε προάστιο του Παρισιού.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην ψηφίσουν άκρα δεξιά επειδή εκείνος απέτυχε να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή τους

«Δεν πρέπει να συνηθίζουμε την άνοδο των ακροδεξιών ιδεών. Υπάρχουν διαφορές αξιών ανάμεσα στις κατηγορίες αυτών των ιδεών», είπε ο Μακρόν. 

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της ακροδεξιάς επιμένει στα φιλολαϊκά πατριωτικά συνθήματα. «Η επιλογή είναι απλή. Μακρόν ή Γαλλία. Από την στιγμή που (σ.σ. ο Μακρόν) θέλει να μετατρέψει τις Εκλογές σε δημοψήφισμα, η ερώτηση είναι μία: Mακρόν ή Γαλλία».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...