Διαδηλωτές εισέβαλαν για λίγη ώρα στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton στο Παρίσι την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στα σχέδια του Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ανάβοντας φωτοβολίδες στο κτήριο στη λεωφόρο Montaigne.

Οι πολέμιοι του σχεδίου του προέδρου για αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από 62 στοχεύουν όλο και περισσότερο σε «σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρηματικών κολοσσών» στη Γαλλία, αφού οι οργανωμένες διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες είχαν μικρό αντίκτυπο στα σχέδια της κυβέρνησης.

Το πρωί της προηγούμενης ημέρας των απεργιών, μικρές ομάδες μπήκαν σε κτίρια που στεγάζονταν τα γραφεία της Natixis και της BlackRock.

Η Κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν λέει ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των ποσοστών απασχόλησης και την ανάσχεση της συσσώρευσης ελλειμμάτων στο τεράστιο δημόσιο σύστημα συνταξιοδότησης καθώς ο πληθυσμός γερνάει.

Τα συνδικάτα λένε ότι η αλλαγή των ορίων ηλικίας για τη διεκδίκηση πλήρους σύνταξης θα επιβαρύνει δυσανάλογα τους λιγότερο εύπορους και ότι υπάρχουν άλλες επιλογές για εξισορρόπηση του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων φόρων για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους.