Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Γαλλία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από τη σφοδρή κακοκαιρία

Πλανήτης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν χθες, Παρασκευή, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που είχαν πλήξει τη νύχτα τη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

Ακόμα, περίπου 600 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στα παράλια του Ατλαντικού και την ενδοχώρα.

Στα νοτιοδυτικά, ένας 70χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε σε δρόμο κοντά στο χωριό Ιλχάρε όταν το όχημά του προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε δένδρο που είχε πέσει στο οδόστρωμα εξαιτίας των ανέμων, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Ακόμη πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώσεις δένδρων στα οχήματά τους, από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 22 και 45 ετών έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Τρεις άλλοι οδηγοί τραυματίσθηκαν ελαφρά σε παρόμοιες συνθήκες.

Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις κατοικίες τους σε οκτώ κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη συμβολή των ποταμών Γκαβ ντε Πο και Ολορόν, οι οποίοι σήμερα το πρωί είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

Χθες το βράδυ, το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα σε μερικά σπίτια στο χωριό Περεοράντ.

Οι πυροσβέστες έκαναν χθες περιπολίες στις εκκενωθείσες συνοικίες της κοινότητας για να πείσουν τους τελευταίους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν.

Επίσης, βοήθησαν δύο ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη σκεπή του οχήματός τους και 15 ανθρώπους σε επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων μία νταλίκα, τα οποία είχαν αποκλεισθεί από τα νερά σε γειτονική πόλη.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν επίσης 22 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Εξωφρενική» η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Νετανιάχου

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες είναι «εξωφρενική», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπ...

BBC: Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ και τη Χαμάς

Οργή προκάλεσε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου η είδηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ήταν «μια ηθική αγανάκτ...

Φόρτωση άρθρων...