Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού στις Κάννες

«Συναγερμός» σήμανε στη Γαλλία μετά από επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού στις Κάννες.

Αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι στις Κάννες και ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από άλλα μέλη του αστυνομικού τμήματος στο οποίο ανήκει το θύμα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως θα μεταβεί στον τόπο της επίθεσης «αμέσως», εκφράζοντας «όλη του την υποστήριξή » στην αστυνομία και στην πόλη των Καννών, στη γαλλική Ριβιέρα.

Η επίθεση διαπράχθηκε καθώς οι ανησυχίες των Γάλλων για και τη βίαιη εγκληματικότητα και την τρομοκρατία ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Το δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, ανέφερε πως ο δράστης άνοιξε την πόρτα περιπολικού σταθμευμένου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα και μαχαίρωσε τον άνδρα που βρισκόταν στο τιμόνι. 

Κατόπιν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν δεύτερο αστυνομικό μέσα στο όχημα, αλλά ένας τρίτος αστυνομικός που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 18 Απριλίου

Γεγονότα 1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. 1521: Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές τ...

Ισραήλ: Δεν προχωρά σε άμεσα αντίποινα κατά του Ιράν - Προηγήθηκε επικοινωνία με Μπάιντεν

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέτασε το ενδεχόμενο να διατάξει να εξαπολυθούν πλήγματα στο Ιράν, σε αντίποινα για την επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια το σαββατοκύριακο, ωστόσο τελικά δ...

Φόρτωση άρθρων...