Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Γαλλία: Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης

Πλανήτης

Ο γιος του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Ερικ Ντουπόν-Μορετί, Ραφαέλ, κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία κατά της συντρόφου του και βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του χειμερινού θερέτρου Courchevel της Σαβοΐας.

Ο Ερικ Ντουπόν-Μορετί είναι ένας από τους γνωστότερους και πλουσιότερους δικηγόρους της Γαλλίας, και παρουσιάζεται ως πολέμιος της ενδοοικογενειακής βίας.

Δήλωσε ότι ως πατέρας είναι συνθλιμμένος και πως, «σκέφτομαι το θύμα, οποιαδήποτε βία είναι μη ανεκτή. Ως υπουργός δεν έπαψα να καταπολεμάω τη βία ενάντια στις γυναίκες και να τις υποστηρίζω όταν καταγγέλλουν .Ως πολίτη, ζητάω να σεβαστείτε την οικογενειακή μου ζωή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλεία της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απομακρυνθεί από αυτήν την έρευνα λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γιός του, Ραφαέλ, κατηγορείται από την σύντροφό του (ή πρώην σύντροφό του, παραμένει αδιευκρίνιστο) για κλωτσιές και γροθιές που έλαβαν χώρα την Πέμπτη. Μια γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία και περιέθαλψε το θύμα.

Ο φερόμενος ως θύτης δεν ήταν παρών, αλλά παρουσιάστηκε λίγο αργότερα οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα, όπου παραμένει μέχρι να αποφασίσει η Εισαγγελία για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...