Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Γαλλία: Λεωφορείο με Κινέζους τουρίστες δέχτηκε επίθεση με πέτρες

Πλανήτης

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε λεωφορείο που μετέφερε ομάδα Κινέζων τουριστών στη Μασσαλία την Πέμπτη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του γενικού προξενείου της Κίνας στη γαλλική πόλη, καθώς καταγράφηκαν κάποιοι μικροτραυματισμοί.

Στη διαμαρτυρία του το κινεζικό προξενείο ζητεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και της περιουσίας τους.

Το λεωφορείο αυτό δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στη διάρκεια των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, μετά τον θάνατο την Τρίτη 17χρονου νεαρού από τα πυρά αστυνομικού.

Πλέον οι Κινέζοι τουρίστες που επέβαιναν στο εν λόγω λεωφορείο έχουν αναχωρήσει από τη Γαλλία, επεσήμανε το κινεζικό προξενείο.

Εξάλλου το προξενείο κάλεσε τους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται στη Γαλλία ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί να «είναι προσεκτικοί» και να επιδεικνύουν «σύνεση» λόγω των ταραχών που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...