Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γαλλία: Παρουσιαστής κατηγορείται από 20 γυναίκες για σεξουαλικά αδικήματα

Διάσημος παρουσιαστής ειδήσεων της τηλεόρασης στη Γαλλία αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, όπως κακοποίηση και βιασμό.

Ο Patrick Poivre d'Arvor -γνωστός ως PPDA- αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες που προέκυψαν όταν μια συγγραφέας πήγε για πρώτη φορά στην αστυνομία για να τον κατηγορήσει για βιασμό, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Γαλλία: Η κατηγορία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον παρουσιαστή

Συγκεκριμένα, η 38χρονη σήμερα συγγραφέας και δημοσιογράφος Florence Porcel κατηγόρησε τον Poivre d'Arvor για δύο βιασμούς, το 2004 και το 2009. Η έρευνα σταμάτησε τέσσερις μήνες αργότερα, καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία και ότι το φερόμενο έγκλημα είχε παραγραφεί.

Ωστόσο, η μετάδοση της είδησης για την κατηγορία της Porcel από τα γαλλικά ΜΜΕ έκανε άλλες 22 γυναίκες να βρουν το θάρρος και να καταθέσουν στην αστυνομία την εμπειρία τους από τον Γάλλο παρουσιαστή. Δεκαεπτά από αυτές υπέβαλαν επίσημες καταγγελίες, εκ των οποίων οι οκτώ για βιασμό, αλλά και αυτές οι υποθέσεις είχαν παραγραφεί. Άλλες τρεις υποθέσεις βρίσκονται τώρα υπό διερεύνηση.

Οι 20 γυναίκες μιλούν για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό

Η έρευνα Γάλλων δημοσιογράφων ήταν εκείνη που οδήγησε τις 20 γυναίκες να βγουν και να κατηγορήσουν ανοιχτά έναν από τους πιο γνωστούς τηλεοπτικούς παρουσιαστές ειδήσεων της Γαλλίας για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart πήρε συνέντευξη από 18 γυναίκες, οι 16 εκ των οποίων είναι έτοιμες να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και να κινηματογραφηθούν για το πρόγραμμα PPDA: 30 Years of Silence (PPDA: 30 Χρόνια Σιωπής). Οι άλλες δύο επέλεξαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους, ενώ τα υπόλοιπα δύο φερόμενα ως θύματα κατονομάστηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν ξεχωριστά να μιλούν για τις συναντήσεις τους με τον τηλεοπτικό σταρ.

Ανήλικα τα δύο από τα φερόμενα ως θύματα του παρουσιαστή

Η πλειονότητα των φερόμενων σεξουαλικών αδικημάτων, που λέγεται ότι ξεκίνησαν το 1980, έχουν πλέον ξεπεράσει το χρονικό όριο για ποινικές διαδικασίες, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία. Δύο από τα φερόμενα ως θύματα ήταν ανήλικες εκείνη την εποχή. Πολλές από τις φερόμενες επιθέσεις λέγεται πως πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο του παρουσιαστή στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Poivre d'Arvor, 74 ετών, αρνούνταν πάντα οποιαδήποτε τέτοια κατηγορία και επέμενε ότι οι σχέσεις του με τις γυναίκες ήταν συναινετικές και μέρος ενός τελετουργικού «αποπλάνησης», που δεν συνεπαγόταν βία ή περιορισμό. Περιέγραψε τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς από την αρχή μέχρι το τέλος».

Τον περασμένο μήνα, ο παρουσιαστής ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά για συκοφαντία κατά 16 γυναικών που μοιράστηκαν την εμπειρία τους σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...