Πέθανε ο Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός Μπερνάρ Ταπί σε ηλικία 78 ετών.
O Μπερνάρ Ταπί σύμφωνα με πληροφορίες νοσούσε από καρκίνο στο στομάχι και στον οισοφάγο.
Ο δισεκατομμυριούχος που είχε εκλεγεί δύο φορές βουλευτής γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1943 σε προάστιο των Παρισίων.
Ο πατέρας του, ο Ζαν Μπατίστ Ταπί ήταν εργάτης και η μητέρα του, Ρειμόντ Νοντό, νοσοκόμα.
Ο Μπερνάν Ταπί κατάφερε πολύ γρήγορα να εμπλακεί με το εμπόριο και να γίνει διάσημος επιχειρηματίας που μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1980.
Με τον Ταπί στην προεδρία της, η Μαρσέιγ κατέκτησε το Champions League το 1993, το οποίο μέχρι σήμερα είναι και το μοναδικό που η γαλλική ομάδα έχει πανηγυρίσει.
Το 2015 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, με έναν χρόνο χωρίς αναστολή, με 3 έτη απαγόρευσης του εκλέγεσθαι και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 φράγκων (περίπου 3.000 ευρώ), για εμπλοκή του σε υπόθεση στημένων αγώνων. Έπειτα από προσφυγή κατά της απόφασης, τιμωρήθηκε με ποινή διετούς φυλάκισης, οι 8 μήνες χωρίς αναστολή.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις