Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γαλλία: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 3χρονου Εμίλ

Υπό έρευνα από τις αρχές το ακροδεξιό παρελθόν των γονιών του.

Πλανήτης

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του τρίχρονου αγοριού, Εμίλ, που έχει εξαφανιστεί στη Γαλλία. Νέα διάσταση για την εξαφάνιση του Εμίλ δίνουν νέα δημοσιεύματα.

Η «Daily Mail» επισημαίνει ότι οι γονείς του Εμίλ Σολέιγ έχουν παρελθόν στην Ακροδεξιά. Ο πατέρας του αγοριού, Κολομπάν Σολέιγ, 26 ετών, είχε συλληφθεί για επίθεση κατά αλλοδαπών το 2018. Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού δεσμεύτηκε «να διατηρήσει την ειρήνη».

Εκείνη την εποχή, ο Κολομπάν Σολέιγ συνδεόταν με την «Action Francaise», μια διαβόητη ακροδεξιά εθνικιστική και φιλοβασιλική ομάδα, καθώς και με τη νεοφασιστική Bastion Social.

Το 2021 ο Σολέιγ και η σύζυγός του Μαρί (και αυτή νεαρής ηλικίας) ήταν υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές στην περιοχή της Μασσαλίας με το κόμμα του ακροδεξιού πολιτικού Ερίκ Ζεμούρ, που είχε θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία της Γαλλίας το 2022.

Και οι δύο γονείς δέχτηκαν αυτή την εβδομάδα λεκτική επίθεση από την πρώην υπουργό Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Σολέιγ «είχε ένα πολύ ανησυχητικό προφίλ». Αναρωτήθηκε για την εξαφάνιση του μικρού: «Δεν εξετάσαμε τη θεωρία της απαγωγής;».

Το αγόρι έχει εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα από το Ωτ-Βερνέ, ένα χωριό στην περιοχή των Άλπεων, νότια της Γκρενόπμπλ, όπου ο μικρός ήταν με τους παππούδες του.
Οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για την εξαφάνιση και έχουν επεκτείνει την έρευνα και σε άλλα σημεία της Γαλλίας.

Η έρευνα για τον αγνοούμενο Εμίλ διακόπηκε το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από τέσσερις ημέρες. Εκατοντάδες χωροφύλακες, αστυνομικοί και εθελοντές είχαν συμμετάσχει σε μια τεράστια επιχείρηση. Κανένα ίχνος του μικρού δεν εντοπίστηκε παρά την κινητοποίηση.

Επισήμως εξετάζονται όλες οι πιθανότητες -δολοφονία, απαγωγή, επίθεση από άγριο ζώο και ατύχημα- χωρίς να έχει αποκλειστεί κάτι. Οι γονείς ζούσαν στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο, μαζί με τον Εμίλ και τη λίγων μηνών αδελφή του. Άλλα δέκα μέλη της οικογένειας ζούσαν στην ίδια κατοικία τις ημέρες της εξαφάνισης του μικρού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...