Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Γαλλία: Σύνοδο ηγετών για την υποστήριξη της Ουκρανίας διοργανώνει ο Μακρόν

Πλανήτης

Ο Εμανουέλ Μακρόν διοργανώνει, αύριο ( 26/02) στο Παρίσι σύνοδο για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με προσκεκλημένους ηγέτες άλλων χωρών, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Παρίσι αύριο, το απόγευμα.

Ακριβώς 17 αρχηγοί κρατών θα συμμετάσχουν, όπως και τέσσερις αντιπροσωπείες σε υπουργικό επίπεδο.

Ήταν μία διοργάνωση ρεκόρ γιατί διοργανώθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η διάσκεψη για την Ουκρανία, όπως αναφέρει το Προεδρικό Μέγαρο και κυρίως το σημαντικότερο δεν είναι πλέον η χρηματοδότηση αυτή καθαυτή, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτής της βοήθειας και κυρίως να ξανασυζητήσουμε τη στρατηγική των συμμάχων με μια συσπείρωση γύρω από τη βοήθεια που θα λάβουν.

Όπως είπε χθες το απόγευμα και ο Γάλλος πρόεδρος, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας.

Δεν υπάρχει κούραση σε αυτή την προσπάθεια των συμμάχων εναντίον της Ρωσίας. Θέλουμε να ηττηθεί η Ρωσία και κυρίως ο Πούτιν, η Ρωσία και ο στρατός της να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την πορεία της σύρραξης.

Μάλιστα είπε ότι πρέπει να υπάρξουν νέες προσπάθειες στρατηγικής και επιχειρήσεων απέναντι στη Ρωσία.

Προς το παρόν δεν έχει δώσει λεπτομέρειες τι εννοεί με αυτό, όσον αφορά τους συμμάχους, γιατί πρόσθεσε ότι πλέον ο Πούτιν θέλει να μας επιτεθεί.

Για να δούμε λοιπόν τι θα βγει από αυτή τη διάσκεψη που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ξεκινάει 18:00 ώρα Ελλάδας και θα τελειώσει γύρω στις 10 και μισή με δηλώσεις από τις αντιπροσωπείες.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...