Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Εκκένωση 8 αεροδρομίων σε Γαλλία, Βέλγιο μετά από απειλές για βόμβα - Εκκενώνονται ξανά και οι Βερσαλλίες (βίντεο)

Πλανήτης
Tags: Γαλλία

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι γαλλικές και βελγικές αρχές μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα σε έξι γαλλικά διεθνή αεροδρόμια (Λιλ, Νίκαια, Ναντ, Μπρον, Τουλούζ και Μποβέ), και δύο βελγικά (Οστάνδης, Rijsel)

Έχουν δοθεί εντολές εκκένωσής τους, ενώ όσοι βρίσκονταν σε αεροσκάφη τους δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους. Στους χώρους των Αερολιμένων κατευθύνονται ειδικές δυνάμεις. 

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το Παλάτι των Βερσαλλιών πως κλείνει ξανά σήμερα για λόγους ασφαλείας. 

Δείτε βίντεο από το αεροδρόμιο στην Τουλούζ

Προς το παρόν, κανένα αεροσκάφος δεν απογειώνεται από τα εν λόγω αεροδρόμια, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Για τα αεροσκάφη που μόλις προσγειώθηκαν, οι επιβάτες είτε αποβιβάζονται στο τέλος του διαδρόμου και δεν μεταφέρονται στον τερματικό σταθμό, είτε τους ζητείται να περιμένουν στο αεροσκάφος τους.

Στο αεροδρόμιο Lille-Lesquin, ο συναγερμός τέθηκε σε ισχύ μετά από ανώνυμες απειλές που ελήφθησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης. Το κτίριο εκκενώθηκε επειγόντως.

Στο Μπρον, ο συναγερμός έχει λήξει. Ο πύργος σηματοδότησης και δύο αεροσκάφη εκκενώθηκαν. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Η κυκλοφορία επανήλθε το μεσημέρι.

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας δέχθηκε επίσης απειλή, αλλά ο συναγερμός έχει λήξει. Η απειλή αφορούσε εγκαταλελειμμένες αποσκευές στον αεροσταθμό 1, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε μουσεία και μνημεία στη Γαλλία.

Βέλγιο: Εκκενώθηκαν δύο αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο της Οστάνδης στο Βέλγιο εκκενώθηκε επίσης την Τετάρτη μετά από απειλή για βόμβα, ανακοίνωσε η διεύθυνσή του.
 
Δεν υπήρχαν επιβάτες στην Οστάνδη, αλλά περίπου 50 υπάλληλοι του αεροδρομίου που έπρεπε να εγκαταλείψουν το κτίριο προληπτικά. Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται διεξοδικός έλεγχος. Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν την κατάσταση.

Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα: η αστυνομία ερευνά το κτίριο της Οστάνδης με έναν σκύλο. Στο μεταξύ, ζητήθηκε από όλους να φύγουν από το κτίριο. Μια προειδοποίηση βόμβας σημειώθηκε επίσης στο αεροδρόμιο του Rijsel. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...