Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Γάζα: Αεροπορική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – Αναφορές για δύο νεκρούς

Πλανήτης

Tην κατάρρευση κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πόλη της Γάζας μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου επιβεβαίωσε την ύπαρξη τραυματιών από την επίθεση  στο ναό, στον οποίον είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ήταν  50 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες. 

Πρόκειται για την παλαιότερη εκκλησία της Γάζας. Χτίστηκε μεταξύ 1150 και 1160 μ.Χ. και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο, που διετέλεσε Επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

Πληροφορίες που επικαλείται το Αλ Τζαζίρα αναφέρουν ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή» στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στο κέντρο της Γάζας. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό της Αυστραλίας: Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν

Μια ανατριχιαστική καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλι...

Ισραηλινός στρατός: Έκλεισε το σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, Κερέμ Σαλόμ μετά από επίθεση της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι έκλεισε το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, το Κερέμ Σαλόμ, που τέθηκε στο στόχαστρο πυρ...

Φόρτωση άρθρων...