Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Γάζα: Απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση του πυρός, η πρόταση που συζητείται στη Ντόχα

Πλανήτης

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία απελευθέρωσης κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας με τη μεσολάβηση του Κατάρ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, η συμφωνία που συζητείται επί του παρόντος περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 αιχμαλώτων Ισραηλινών πολιτών, με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις και μίλησε στο Reuters, στις συνομιλίες στη Ντόχα συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο το Ισραήλ να απελευθερώσει ορισμένες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται φυλακισμένα σε ισραηλινές φυλακές, καθώς και να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς συμφώνησε με τους όρους σε γενικές γραμμές, ενώ το Ισραήλ εξακολουθεί να εξετάζει ορισμένες λεπτομέρειες. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν επίσης στις συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...