Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γάζα: Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια

Πλανήτης

Ψήφισμα για τη Γάζα με το οποίο ζητά περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά δεν ζητά άμεση εκεχειρία ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία απείχαν από την ψηφοφορία.

Ωστόσο, στο ψήφισμα δεν υπάρχει αναφορά σε άμεση κατάπαυση του πυρός. Ειδικότερα, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ λέει ότι «η Χαμάς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για διαρκή ειρήνη» στη Γάζα. 

H Linda Thomas-Greenfield λέει ότι η οργάνωση είναι αποφασισμένη να επαναλάβει τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά», σύμφωνα με το BBC.

Ακόμα, προσθέτει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα δικαιώματα του Ισραήλ να προστατεύει το λαό του από τρομοκρατικές ενέργειες».

Η Thomas-Greenfield λέει ότι το ψήφισμα «δεν υποστηρίζει κανένα βήμα που θα άφηνε τη Χαμάς στην εξουσία», κάτι που, όπως λέει, «θα υπονόμευε την προοπτική μιας λύσης δύο κρατών, όπου η Γάζα και η Δυτική Όχθη θα επανενώνονταν» υπό μια «ανανεωμένη και αναζωογονημένη Παλαιστινιακή Αρχή».
Η Thomas-Greenfield τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι «απογοητευμένες και συγκλονισμένες» που το ψήφισμα και ορισμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «φρικτή τρομοκρατική επίθεση».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...