Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Γάζα: Η στιγμή που τούνελ της Χαμάς πλημμυρίζει με νερό από τη θάλασσα (Videos)

Θαλασσινό νερό αντλεί ο ισραηλινός στρατός με στόχο να το διοχετεύσει στις σήραγγες που βρίσκονται οι τρομοκράτες της Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ έχει κατασκευάσει αντλίες θαλασσινού νερού κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι για να πλημμυρίσει ενδεχομένως το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αντλιών περίπου ένα μίλι βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, πλημμυρίζοντας τις σήραγγες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το σχέδιο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του και τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Κάνοντας παραλληλισμούς με την αντίστοιχη προσπάθεια της Αιγύπτου το 2015, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με τη ρύπανση των υδάτων, τις ζημιές στις υποδομές και τους κινδύνους για την υγεία, προκαλώντας επιφυλάξεις για την πιθανή επιχείρηση.

Ένα νέο βίντεο δείχνει ένα υπόγειο τούνελ να πλημμυρίζει καθώς τρομοκράτης της Χαμάς έχει απαθανατίσει εικόνες που δείχνουν το νερό να ρέει κατά πάνω του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 24 Φεβρουαρίου

Γεγονότα 391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α’ απαγορεύει την ειδωλολατρία 1582: Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' ανακοινώνει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο 1607: Πρεμιέρα του «Ορ...

Mαύρη τρύπα «καταβροχθίζει» έναν Ήλιο κάθε μέρα

Ένα ήλιο κάθε μέρα «καταβροχθίζει» μία μαύρη τρύπα στο διάστημα. Συγκεκριμένα, ένα πολύ φωτεινό κβάζαρ, το πιο φωτεινό αντικείμενο που έχει παρατηρηθεί ποτέ στο Σύμπαν, εντόπισαν ο...

Φόρτωση άρθρων...