Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Γάζα: O ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το δίκτυο σήραγγας της Χαμάς κάτω από παραλιακό θέρετρο

Πλανήτης

Δίκτυο σήραγγας της Χαμάς που ανακαλύφθηκε κάτω από το θέρετρο «Blue Beach Resort» στην ακτή της βόρειας Λωρίδας της Γάζας δηλώνουν ότι κατεδάφισαν οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα τα στρατεύματα της 14ης εφεδρικής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας μαζί με την επίλεκτη μονάδα μηχανικού μάχης Yahalom πραγματοποίησαν πρόσφατα επιδρομή στο ξενοδοχείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από άνδρες της Χαμάς για να επιτεθούν σε ισραηλινά στρατεύματα στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι στρατιώτες ανακάλυψαν τουλάχιστον επτά φρεάτια σήραγγας στην περιοχή του ξενοδοχείου, που οδηγούσαν σε ένα υπόγειο δίκτυο διαδρόμων όπου κρύβονταν άνδρες της Χαμάς, λέει ο IDF.

Σύμφωνα με τις IDF τα ισραηλινά στρατεύματα ανακάλυψαν στον υπόγειο χώρο τουφέκια, εκρηκτικούς μηχανισμούς και drones που χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο οι IDF δήλωσαν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν 30 άνδρες της Χαμάς που είχαν ταμπουρωθεί στο ξενοδοχείο και εκτόξευαν αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον τους. 

Όπως επισημαίνει ο ισραηλινός στρατός οι σήραγγες ερευνήθηκαν πρόσφατα και κατεδαφίστηκαν από άνδρες του μηχανικού. Υπενθυμίζεται ότι οι έφεδροι της 14ης Ταξιαρχίας επιχειρούν στη βόρεια Γάζα τους δύο τελευταίους μήνες, πολεμώντας τους άνδρες της Χαμάς και καταστρέφουν τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...