Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Γάζα: Τετράωρη παύση εχθροπραξιών στη Ράφα για «ανεφοδιασμό των αμάχων» ανακοίνωσαν οι IDF

Πλανήτης

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.672 ανθρώπους από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Εκατόν εξήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή, η οποία ανακοίνωσε επίσης πως από τις 7 Οκτωβρίου έχουν τραυματιστεί 56.165 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα μια τετράωρη παύση των εχθροπραξιών σε καταυλισμό στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες εκεί θα ανασταλούν προσωρινα για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε στα αραβικά εκπρόσωπος του στρατού μέσω Twitter. Η παύση αποφασίστηκε για να μπορέσει ο πληθυσμός να πάρει προμήθειες, έγραψε ο ισραηλινός εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως καλέσει τους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θυλάκου να αναζητήσουν την ασφάλεια στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σήμερα ο στρατός όρισε επίσης μια οδό για τους αμάχους για να παρακάμπτουν αυτή που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως για να διαφύγουν από τη Χαν Γιουνίς, καθώς την είχαν χαρακτηρίσει «επικίνδυνη».

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στη Ράφα και διαμένουν σε σκηνές.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Μαΐου

Γεγονότα 1535: Ο Γάλλος εξερευνητής, Ζακ Καρτιέ, ξεκινά το δεύτερο ταξίδι του για τη Βόρεια Αμερική με τρία πλοία, 110 άνδρες και τους δύο γιους του Ιροκέζου αρχηγού Ντονακόνα (...

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Φόρτωση άρθρων...