Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γέλασαν και οι... πέτρες με τον Λαβρόφ - Είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «ξεκίνησε εναντίον μας»

Πλανήτης

Σε γέλια ξέσπασε το ακροατήριο στο Δελχί όταν άκουσε τον Σεργκέι Λαβρόφ να λέει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «ξεκίνησε εναντίον μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε εναντίον των Ρώσων, προκαλώντας την αντίδραση του κοινού.

«Ο πόλεμος, τον οποίο προσπαθούμε να σταματήσουμε, ο οποίος ξεκίνησε εναντίον μας χρησιμοποιώντας τον ουκρανικό λαό, επηρέασε φυσικά την πολιτική της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια.

Αφού έκανε μια παύση, συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα βασιζόμαστε πλέον σε κανέναν εταίρο στη Δύση. Δεν θα τους επιτρέπαμε να ανατινάξουν ξανά τους αγωγούς».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε και χθες ότι η Ρωσία «δεν θα επιτρέψει ξανά στη Δύση να ανατινάξει αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να βασίζεται πλέον στη Δύση ως ενεργειακό εταίρο της.

Η Μόσχα καταγγέλλει ότι δυτικές χώρες ευθύνονται για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον Σεπτέμβριο και έχει ζητήσει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...