Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Γερμανία: Άνδρας εμβολιάστηκε… 217 φορές κατά του κορωνοϊού

Πλανήτης

Σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα εμβολιαζόταν κατά του κορωνοϊού ένας άνδρας από τη Γερμανία, παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος.

Η περίπτωση του 62χρονου καταγράφεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases. Ο άνδρας αγόρασε τις δόσεις ιδιωτικά και έκανε τις ενέσεις μέσα σε 29 μήνες, αναφέρει το BBC. Κατά μέσο όρο, είναι μια ένεση κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο άνδρας, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις από τους εμβολιασμούς.

Όπως λένε, έμαθαν την περίπτωσή του από τις εφημερίδες και τον κάλεσαν για τεστ, κάτι που δέχτηκε και ο ίδιος με πολύ ενδιαφέρον. Τα εμβόλια διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τς ασθένειες, όπως την Covid-19.

Το ερώτημα των επιστημόνων είναι αν θα είχε επιπτώσεις η υπερδιέγερση που προκάλεσαν τα εμβόλια στον άνδρα. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε το ανοσοποιητικό του είχε πρόβλημα, ούτε και ασθένησε ποτέ από κορωνοϊό. Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες δεν συστήνουν τόσες πολλές δόσεις και λένε ότι τρεις με τακτικές ενισχυτικές είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία (βίντεο)

Με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του...

Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα για το σαμποτάζ που προκάλεσε χάος στον σιδηρόδρομο

Έρευνας για το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Η Εθνι...

Φόρτωση άρθρων...