Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γερμανία: Ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά στο Βερολίνο – Προκλήθηκε από αποθήκη πυρομαχικών

Μεγάλη δασική πυρκαγιά προκλήθηκε στο Βερολίνο έπειτα από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών της γερμανικής Αστυνομίας.

Μια εκτεταμένη δασική φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το πρωί στο Βερολίνο, έπειτα από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών της Αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες, υπογραμμίζοντας πως δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

«Μια πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο δάσος Γκρίνεβαλντ», δυτικά της πόλης, και «σημειώνονται εκρήξεις», υπογράμμισαν οι πυροσβέστες.

«Οι πρώτοι ανταποκριτές επιβεβαίωσαν τη φωτιά και κάλεσαν επίσης σημαντικές ενισχύσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βερολίνου βρίσκεται στο σημείο με περισσότερα από 100 άτομα προσωπικό», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

«Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, αρχικά σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης και εξουδετέρωσης πυρομαχικών και εκρηκτικών της αστυνομίας και στη συνέχεια στο γύρω δάσος», πρόσθεσε η Πυροσβεστική.

«Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, η φωτιά συνεχίζει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα μέσα στο δάσος», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επισήμανε ότι τα συνεργεία της Πυροσβεστικής έχουν υποχωρήσει περίπου 1.000 μέτρα από την πηγή της φωτιάς και των εκρήξεων. Ακόμα, είπε ότι είχαν κληθεί ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών ειδικών.

Γερμανία: Ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά στο Βερολίνο – Προκλήθηκε από αποθήκη πυρομαχικών
Γερμανία: Ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά στο Βερολίνο – Προκλήθηκε από αποθήκη πυρομαχικών

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Φόρτωση άρθρων...