Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Γερμανία: Άρχισαν οι διερευνητικές επαφές SPD, Φιλελεύθερων και Πρασίνων

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) με τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους για τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.

Στο τραπέζι θα βρεθούν ζητήματα όπως η προστασία του κλίματος, η φορολογία, ο κατώτατος μισθός και η εξασφάλιση φθηνής στέγης. Λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, συνομιλώντας με ακτιβιστές της Greenpeace, διαβεβαίωσε ότι το κλίμα θα αποτελέσει βασικό θέμα των συνομιλιών.

«Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα» η συνάντηση, δήλωσε, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί από όλες τις πλευρές ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των συνομιλιών. O Γενικός Γραμματέας του SPD, Λαρς Κλινγκμπάιλ, ζήτησε «γοργούς ρυθμούς» για τις διαπραγματεύσεις, εφόσον από τις διερευνητικές συνομιλίες διαφανεί δυνατότητα σύγκλισης.

Ο Γενικός Γραμματέας του FDP, Φόλκερ Βίσινγκ, περιορίστηκε να αναφερθεί στην αντίδραση της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στην απόφαση για διερευνητικές του σχήματος «φανάρι»: «Ο Μάρκους Ζέντερ (CSU) μιλάει για εκ των πραγμάτων απόρριψη της Τζαμάικα και ο Αρμiν Λάσετ (CDU) δηλώνει πρόθυμος να συνεχίσει τις συνομιλίες. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί», τόνισε. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 51% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης «φανάρι» (SPD - FDP - Πρασίνων). Αντίθετα, μόνο το 18% θα ήθελε μια Κυβέρνηση με τους Πράσινους και το FDP, αλλά με επικεφαλής της Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...