Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Γερμανία: Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από τους σφοδρούς ανέμους

Πλανήτης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν καθώς σφοδροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις στη Γερμανία την Κυριακή.

Ένας 58χρονος άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Μπέλιτς κοντά στην πρωτεύουσα Βερολίνο το βράδυ του Σαββάτου, όταν μια προεκλογική αφίσα έπεσε πάνω του καθώς περπατούσε με τη σύντροφό του, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αστυνομία.

Ένα δέντρο που έπεσε τραυμάτισε έναν πεζό στη βόρεια πόλη της Βρέμης, ενώ στη βορειοανατολική περιοχή του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας ένας μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά αφού συγκρούστηκε με ένα ξεριζωμένο δέντρο.

Πεσμένα κλαδιά και δέντρα διέκοψαν τα δρομολόγια των υπεραστικών τρένων το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στη βόρεια και ανατολική Γερμανία, ιδίως μεταξύ Βερολίνου, Βρέμης και Αμβούργου.

Οι πυροσβέστες του Βερολίνου ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς ισχυροί άνεμοι έπληξαν την πόλη από το βράδυ του Σαββάτου.

Η διάσημη ψαραγορά του λιμανιού του Αμβούργου πλημμύρισε και συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε πολλά οχήματα.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποίησαν την Κυριακή ότι οι άνεμοι υψηλής ταχύτητας αναμένεται να επεκταθούν στη νότια Γερμανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Φόρτωση άρθρων...