Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Γερμανία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 40 τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων στο Μόναχο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στις γερμανικές αρχές έπειτα από τη σύγκρουση δύο τρένων S-Bahn στα νότια του Μονάχου. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και τουλάχιστον 40 να τραυματιστούν.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα μέσα στα συντρίμια βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Μεταξύ των εγκλωβισμένων φαίνεται να βρίσκεται και ο ένας εκ των δύο μηχανοδηγών. Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά το ένα τρένο είχε κατεύθυνση προς το Μόναχο και το άλλο προς το Wolfratshausen, μια πόλη στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD οι συρμοί βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn, ο οποίος έχει κλείσει τελείως και έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών που βρίσκονται στα συντρίμια των τρένων. Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, στο ίδιο σημείο τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση. Τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Φόρτωση άρθρων...