Πέμπτη
27 Ιανουαρίου 2022

Γερμανία: Η Μέρκελ παρέδωσε τα «κλειδιά» της Καγκελαρίας (εικόνες)

Πλανήτης

Έπειτα από 16 χρόνια, η Καγκελαρία έχει νέο ένοικο. Πριν από λίγη ώρα η Άνγκελα Μέρκελ παρέδωσε το γραφείο της στον Όλαφ Σολτς, ευχόμενη «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα».

«Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας», είπε η κυρία Μέρκελ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην Καγκελαρία.

«Πετύχατε σπουδαία πράγματα» δήλωσε ο νέος καγκελάριος, προσφέροντας ανθοδέσμη στην τέως, πλέον, καγκελάριο.

merkel

Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην Καγκελαρία, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Καγκελαρίας, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας, η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα».

Η ορκωμοσία του Σολτς πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

merkel

Ο κ. Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Ιανουαρίου

Γεγονότα 1593: Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του. 1880: Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πατεντάρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. ...

Σαν σήμερα - 26 Ιανουαρίου

Γεγονότα 1500: Ο Ισπανός θαλασσοπόρος Βιθέντε Γιάνες Πιζόν ανακαλύπτει τη Βραζιλία. 1838: Η πολιτεία του Τενεσί επικυρώνει νόμο για την ποτοαπαγόρευση, τον πρώτο σχετικό με τ...