Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γερμανία: Η Μέρκελ παρέδωσε τα «κλειδιά» της Καγκελαρίας (εικόνες)

Πλανήτης

Έπειτα από 16 χρόνια, η Καγκελαρία έχει νέο ένοικο. Πριν από λίγη ώρα η Άνγκελα Μέρκελ παρέδωσε το γραφείο της στον Όλαφ Σολτς, ευχόμενη «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα».

«Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας», είπε η κυρία Μέρκελ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην Καγκελαρία.

«Πετύχατε σπουδαία πράγματα» δήλωσε ο νέος καγκελάριος, προσφέροντας ανθοδέσμη στην τέως, πλέον, καγκελάριο.

merkel

Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην Καγκελαρία, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Καγκελαρίας, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας, η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα».

Η ορκωμοσία του Σολτς πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

merkel

Ο κ. Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...