Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Γερμανία – Σε διαπραγματεύσεις οι Πράσινοι με SPD και FDP για νέα κυβέρνηση

Πλανήτης

Οι Πράσινοι της Γερμανίας έδωσαν σήμερα και επισήμως το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. 

Οι αντιπρόσωποι στο «μικρό συνέδριο» του κόμματος που διεξήχθη στο Βερολίνο ψήφισαν υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, μετά τις αρχικές, διερευνητικές συνομιλίες με τα δύο άλλα κόμματα. 

πρασινοι

Εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που ο ηγέτης του SPD και επίδοξος μελλοντικός καγκελάριος, ο Όλαφ Σολτς, ελπίζει ότι θα γίνει πριν από το Χριστούγεννα, θα πρέπει και αυτή να εγκριθεί με ψηφοφορία από τα μέλη των Πρασίνων. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες ενέκριναν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων την Παρασκευή. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να την εγκρίνουν αύριο Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη: Λεωφορείο με επιβάτες «βούτηξε» σε ποτάμι - Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί (Videos&Photos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε το μεσημέρι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Λεωφορείο με περίπου 15 επιβάτες έπεσε μέσα στον ποταμό Moyka. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αρχών, τέσ...

Μεντβέντεφ: Θα εξασκηθούμε στη χρήση πυρηνικών για να είμαστε έτοιμοι για τυχόν επιθέσεις στο έδαφός μας

Ο στόχος της διεξαγωγής γυμνασίων με εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που έχει προγραμματίσει η Ρωσία, είναι να επεξεργαστεί την απάντηση σε τυχόν επιθέσεις στο ρωσικό ...

Σαν σήμερα - 11 Μαΐου

Γεγονότα 380: Η Κωνσταντινούπολη γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με το όνομα Νέα Ρώμη. 868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, ...

Φόρτωση άρθρων...