Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Γερμανία: Την Πέμπτη αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Πλανήτης

Την Πέμπτη ξεκινούν και επισήμως οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» ανάμεσα στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προγραμματίζονται συνολικά 22 ομάδες εργασίας. Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ενός ενδεχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού για διάφορα θέματα και τομείς πολιτικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας πάντως (RND), η σύνθεση αυτών των ομάδων εργασίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Το πρώτο βήμα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία έγινε την περασμένη εβδομάδα καθώς οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων συμφώνησαν να προτείνουν στις βάσεις των κομμάτων τους να προχωρήσουν σε επίσημες συνομιλίες για τη διαμόρφωση κυβερνητικής συμμαχίας, δήλωσε ο επικεφαλής του SPD, Όλαφ Σολτς.

«Είμαι πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια φιλόδοξη και βιώσιμη συμφωνία συνεργασίας», αναφερόταν στο κοινό ανακοινωθέν.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κέρδισαν τις ομοσπονδιακές εκλογές τον περασμένο μήνα, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) δήλωσαν ότι οι διερευνητικές συνομιλίες σχετικά με το αν υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία για τη συγκρότηση συνασπισμού, ήταν εποικοδομητικές.

«Είναι πιθανή μια νέα αρχή με τα τρία κόμματα να συνασπίζονται», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σολτς, προσθέτοντας ότι έχουν συμφωνήσει σε οδικό χάρτη για τις συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...