Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γερμανός επιστήμονας: Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό

Πλανήτης

Σε μία ιδιαίτερα δραματική πρόβλεψη προχώρησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Ούλριχ Μοντγκόμερι, αναφερόμενος στη υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον, λέγοντας πως «αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό, αλλά έχει τεράστια διαφορά αν είμαστε εμβολιασμένοι».

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αν και πραγματικά προσπαθώ να προστατευτώ. Τόσο μεταδοτική είναι αυτή τη στιγμή η παραλλαγή Όμικρον και ίσως αργότερα έρθουν ακόμη πιο μεταδοτικές παραλλαγές», ανέφερε ο Ούλριχ Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix.

Ακόμα τόνισε ότι «έχει τεράστια διαφορά αν η παραλλαγή Όμικρον συναντήσει άτομο που έχει εμβολιαστεί τρεις φορές ή κάποιον ανεμβολίαστο ή εμβολιασμένο εδώ και πολύ καιρό».

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι, επομένως, εξαιρετικά σημαντική, συνέχισε, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ως γιατροί πρέπει να αποτρέψουμε τέτοια εξέλιξη, εξηγώντας στον κόσμο: Έχετε μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσετε εύκολα και απλά, με τον εμβολιασμό. 

Ο «εμβολιασμός» από τον ίδιο τον ιό ενέχει υψηλό κίνδυνο ασθένειας, ακόμη και θανάτου», πρόσθεσε ο γερμανός γιατρός και χαιρέτισε το γεγονός ότι ομοσπονδία και κρατίδια δεν αποφάσισαν χθες χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών.

«Δεν είναι ακόμη η ώρα της επιστροφής. Δεν έχουμε περάσει ακόμη την κορύφωση του κύματος», εκτίμησε ο Γερμανός γιατρός.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...