Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γιατί σκοτώνουν τα λιοντάρια στην Κένυα

Πλανήτης

Μεγάλες προσπάθειες για να προστατεύσουν τον πληθυσμό των λιονταριών της χώρας κάνουν οι αρχές στην Κένυα. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες φαίνεται πως πέφτουν στο κενό, καθώς το τελευταίο διάστημα οι θανάσιμες επιθέσεις κατά λιονταριών έχουν πολλαπλασιαστεί.

Την περασμένη Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ακόμη έξι λιοντάρια σκοτώθηκαν σε εθνικό πάρκο στα νότια της χώρας. Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας (Kenya Wildlife Service – KWS) είπε ότι τα λιοντάρια είχαν επιτεθεί σε κατσίκες και έναν σκύλο σε χωριά κοντά στο Amboseli National Park και οι ντόπιοι τα σκότωσαν.

«Δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός καθώς την περασμένη εβδομάδα σκότωσαν ακόμη τέσσερα λιοντάρια» ανέφερε η KWS σε ανακοίνωσή της.

Αξιωματούχοι της KWS συναντήθηκαν με την τοπική κοινότητα σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία λύση, αλλά δεν ανακοινώθηκε εάν προέκυψε κάποια συμφωνία.

Κτηνοτρόφοι κοντά σε προστατευόμενες περιοχές της Κένυας συχνά διαμαρτύρονται ότι τα λιοντάρια και άλλα άγρια ζώα σκοτώνουν τα ζωντανά τους οδηγώντας τους σε οικονομική καταστροφή. 

Το εθνικό πάρκο Amboseli National Park εκτός από λιοντάρια φιλοξενεί ελέφαντες, βουβάλια, τσιτάχ και καμηλοπαρδάλεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...