Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γονείς απέκτησαν δίδυμα από έμβρυα, που καταψύχθηκαν 30 χρόνια πριν

Πλανήτης

Ποιος θυμάται πού βρισκόταν το 1992; Με ποιες τηλεοπτικές σειρές γελάγαμε τότε; Ποια έργα παίζονταν στους κινηματογράφους; Ποιος θυμάται τη ζωή χωρίς κινητά και διαδίκτυο;

Την άνοιξη του 1992, όπως αναφέρει το CNN σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022 στις Η.Π.Α., ένα ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι αποφάσισε να καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση, προκειμένου να τεκνοποιήσει. Ο σύζυγος διένυε τα πρώτα χρόνια της έκτης δεκαετίας της ζωής του, ενώ στη διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν ωάρια από δωρεά και δότρια ήταν μία 34χρονη.

Τα προκύψαντα έμβρυα καταψύχθηκαν στις 22 Απριλίου 1992 και παρέμειναν σε κρυοσυντήρηση έως και το 2007, οπότε και το ζευγάρι αποφάσισε να δωρίσει τα έμβρυα, με την ελπίδα, πως κάποια οικογένεια θα κατάφερνε να μεγαλώσει χάρη σε αυτά…

Όπερ και εγένετο! Στις 31 Οκτωβρίου του 2022 ήλθαν στον κόσμο η Lydia και ο Timothy. Πρόκειται μάλλον για τα μωρά, που γεννήθηκαν μετά από την πιο μακροχρόνια κατάψυξη εμβρύων: 30 χρόνια.

Την προηγούμενη σχετική «επίδοση» κρατούσε η Molly Gibson, η οποία γεννήθηκε το 2020 από έμβρυο, που είχε καταψυχθεί 27 χρόνια πριν. Η Molly είχε με τη σειρά της «πάρει» την θέση της αδελφής της Emma, η οποία κατείχε την αμέσως προηγούμενη «επίδοση», αφού είχε γεννηθεί από έμβρυο, που είχε καταψυχθεί 22 χρόνια πριν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...